Appelbollen in bladerdeeg

Dit maakte mijn tante vroeger altijd, als ze kwam oppassen. Ik was altijd blij als jonge jongen als me tante langs kwam of kwam oppassen

Wil je graag even snel wat lekkers maken en eten? Deze recept die je vandaag gaat lezen, moet je echt een keer proberen. Rond de 15 minuten is de voorbereidingstijd. Je zet niet alleen een heel lekker toetje op tafel maar ook nog eens een heel feestelijk nagerecht.

Voor 4 appelbollen


  • Voorbereidingstijd: Rond de 15 minuten
  • Oventijd: 25 minuten

appelbollen

Ingredi├źnten


  • 4 kleine appels, bijv. Elstar halve citroen
  • Klontje boter 1x salted caramel
  • 1x rol verse bladerdeeg of 4 vellen bladerdeeg uit de vriezer
  • 1 eetlepe suiker
  • 1 ei, geklopt
  • 1/2 theelepel citroenrasp
  • Poedersuiker om er overheen te strooien
  • 4 aluminium bakjes

Recept

Verwarm de oven voor en doe dat op 180 graden. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Wrijf de appels in met citroensap om verkleuring tegen te gaan. Vet met een beetje boter de aluminiumvormpjes in en plaats deze op de ovenplaat. Indien nodig rol je het bladerdeeg een klein beetje uit. Leg in elk vormpje een stuk bladerdeeg en plaats daarop de appel. Schep de salted caramel (en als deze nog iets warm is schenk) in het midden van de appels. Vouw het bladerdeeg dicht en druk bovenop aan zodat het niet los kan laten. Gebruik hiervoor eventueel een paar druppels water. Klop het ei en bestrijk met een kwastje de vier appelbollen boven en rondom. Meng de suiker met het citroenrasp en strooi deze over de vier appelbollen. Prik met een sateprikker of vork een klein gaatje bovenin het deeg zodat deze niet kan open knappen. Plaats de ovenplaat in de oven en bak de appelbollen in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Haal de appelbollen uit de oven en bestrooi met een beetje poedersuiker. Pas ook hier op voor de hete karamel. Enjoy!